10 mars 2013

Ost är bäst!

Linas hals bestämde sig för att bli relativt frisk så vi spenderade en heldag med att åka runt i Margaret River bland vingårdar och små söta grönsaksstånd. Varmt, svettigt men samtidigt trevligt. Området här är nog så idylliskt det kan bli skulle jag tro. Charmiga små gårdar med lokalproducerade produkter och människor som jobbar med att tillverka något de själva älskar. Vi fick bland annat veta på en vinprovning att det söta dessertvinet vi provade dracks av vinmakaren himself, med en isbit och vodka. Och tanten som sålde ost blev charmigt jätteglad när vi verkligen gillade hennes ostar och faktiskt köpte en av henne (vi fick två äpplen på köpet, vi anar att hon trodde vi kom från schweiz, ett vanligt misstag). Bland dessa människor vill jag också nämna mannen som jobbade i turistbyrån som gav bort en påse hemodlade tomater om dagen till förbipasserande resenärer. Vi tog sju.

Två ostprovningar, en vinpovning, en nötprovning, en choklad/sylt/olivoljeprovning (alla gratis) och ca 50 dollar senare (gratis prov leder till köp visar det sig) satt vi igår på en camping vid en naturlig pool och unnade oss en lyxkväll med fantastiskt god fårost, mustig kolsyrelös cider, chokladlikör, chilichoklad, cashewnötter färska plommon och kex. En absolut underbar kväll helt enkelt.

Efter att idag ha gått en treetop-walk (en gångramp bland trädkronorna 40 meter upp i lufen och 600 meter lång) i en Tingle-skog, har vi helt slumpmässigt hamnat på en annan camping precis vid havet med världens utsikt. Folket här verkar mest vara lokala förmågor som gillar att fiska. Men läget är fantastiskt, servicen är prima (som vanligt) och känslan överlag är alldeles tokcharmig. Här bor vi två nätter.

I övrigt har dagen mest bestått av körning. Bensinen går åt snabbt men är som tur är ganska billigt jämfört med sverige. När bensinen här är som dyrast, och det är den mitt ute i öknen har vi hört, kostar den ca 2 dollar, dvs ca 13kr litern, och inne i större städer under en tia om man har tur. Så pengarna går åt men inte jättesnabbt, om vi inte ramlar förbi flera små butiker med söta damer och goda ostar vill säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar