21 jan. 2013

Mera stadshäng och Bogans

Vi är tillbaka i civilisationen, tillbaka bland motorvägarna (vilken väg man än tänker sej att åka så slutar det med att man är ute på en motorväg, oftast i fel riktning!), tillbaka i Perth. Och det vore ju iofs inte så trist egentligen, om det inte var för det här med att vi är sugna på att börja resa Framått och Uppåt, istället för att bara flänga runt bland ställen vi redan varit på. Men hur som helst så har vi bestämt oss för att se det som något positivt istället för en lång väntan och det är ju bra. Idag har vi varit på "Department of Vehicle Registrations" för att kolla upp om vi behövde lämna in några mer papper för att ägarbytet ska gå igenom, eftersom vi fortfarande inte fått någon bekräftelse. Det visade sig att papprena som vi skickade för två veckor sen inte ens kommit in, suck... Så vi får börja om från början, men om killen som vi köpte bilen av har tid att ses idag så kanske, förhoppningsvis är allt klart till helgen. HOPPAS!

Som sagt, vi (eller det kanske främst är jag som har haft mest problem med det) har bestämt oss för att se väntan som något Positivt. Det är ju inte direkt så att vi går omkring och har tråkigt på dagarna. På onsdag är det couchsurfing-möte på en bar i stan och på lördag är det Australia day med utlovade spektakulära fyrverkerier, och även detta ska vi fira med flera andra couchsurfare samt antagligen en del blå cowboyhattar, flaggor, solglasägon, "beer-holders" och glitterlinnen i de australiensiska färgerna (de finns i varenda butik nu, har svårt att tänka mej samma typ av försäljing inför den svenska nationaldagen tyvärr, heja patriotismen!!!). Vi har försökt hålla oss uppdaterade om vad som händer i stan i couchsurfingsammanhang men det har varit allt för många nyanlända surfare som skrivit för att riktiga evenemang ska synas. Det var först i fredags vi läste om det årliga "Bogan partyt", nu för fjärde året i rad. Och där hamnade vi, efter att först noga ha googlat runt bland "bogan"-bilder och till slut insett att det är den australiensiska motsvarigheten till "white trash" och "rednecks"  (vad kallar vi det på svenska?), och efter att ha köpt billiga outfits på second hand. Micke gjorde succé som ni kan ana...

Så, en fest med couchsurfare från alla möjliga länder gjorde såklart att vi fick lite insikt i veckans kommande aktiviteter. Skoj! Även lite underligt. Vi är ju mest vana att arrangera sådana här träffar själva... (Och SJÄLVKLART blir det ett Bogan-party hemma på Kungsgaran/i Sveaparken i sommar!:) )

1 kommentar:

  1. PS. Vi smsade den förre bilägaren. Han nefinner sig i Sydney, på väg hem till Tyskland. Vår bil befinner sig i ett Ingenmansland. Hoppas papprena kommer fram snart:) Heja posten!

    SvaraRadera