17 jan. 2013

"Nu har vi det bra!"

God morgon världen! Här sitter jag på min låga campigstol och skriver ett blogginlägg (kanske blir det flera...) på papper eftersom det råder hög brist på både internet och ström/laddnningsmöjligheter. Lite osmidigt men mycket trevligt. "Nu har vi det bra!" har blivit en av standardmeningarna på resan, med all rätt. Det är inte mycket vi har att klaga på. Vi befinner oss nu i Lane Poole Reserve, ca 10 mil sydost om Perth. Ett reservat som på vissa ställen påminner om svensk skog med höga tallar, ormbunkar, barrlukt och grusstigar med kottar och småpinnar, men som även har inslag av papegojor, röd jord och enorma jarrah-träd. Dessutom skrämde jag iväg fem kängruer när jag gick på toa igår kväll.

Vi väntar på ägarbytespapper till bilen som ska skickas till det första hostelet vi bodde på, men när de inte hade dykt upp i fredags bestämde vi oss för att ta en tur inåt landet eftersom vi är trötta på städer och dyra hostel och längtar ut till vägarna och vildmarken. Vi åkte lite på måfå, invigde bilens madrass vid en övernattning på en skogsväg/rastplats (lite trångt men mysigt!) och hamnade så småningom i den lilla hålan Dwellingmup. På turistinfon (som f.ö. är öppen fem halvdagar i veckan, så vi hade tur!) hittade vi en karta över vandringsspåret King Jarrah Trail, 18 km långt, och det var så vi hamnade här! En övernattning och en svettig vandring senare var vi tvugna att åka till Pinjarra och tanka, vilket resulterade i en natt på en underlig husvagnscamping där vissa verkade bo mer eller mindre permanent. Men nu är vi tillbaka i tre nätter och skogsampingen som var full av folk över helgen sist vi var här är nu nästintill tom, vilket gör att vi har en egen vrå helt för oss själva.! Vi ägnar oss åt att softa i skuggan, bada nakna i bäcken här bredvid (kallt!), kasta fresbee, laga mat och äta den, gå småvandringar (varmt!!) i närheten och spionera på kängruer. Och på kvällen sitter vi i fotogenlapans sken och tittar på en upp-och-nedvänd stjärnhimmel. Nu har vi det bra!

PS. När jag hade skrivit klart kom en parkvakt i sin jeep och stannade och småpratade lite, samt tog betalt för vårt boende. 50 kr per person och natt, en fjärdedel av vad vi betalat i 12-personers sovsalar på hostel. Vä värt!

PS2. När jag sitter och renskriver detta på kvällen har jag en kängru tio meter framför mej som sitter och tittar. Och nu kom det en hoppande förbi på fem meters avstånd :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar