5 jan. 2013

Fina dagar.

Det är sovdags och vi befinner oss i en mycket skön dubbelsäng i en fin lägenhet i ett ganska lyxigt område i en förort till Perth. Vi bor hos ett couchsurfing-par som båda jobbar som gruvingenjörer och ska gifta sig om ett par månader. Trevligt! Killen är lite av en ölexpert och låter oss prova på flera olika typer av cider, öl och vin, och trots att man inte själv är så hemma på området går det att känna skillnad på gott och godare. Ikväll lagade vi mat som tack för gästfriheten, en gästfrihet som även inkluderat en heldag på två olika stränder (vi skulle snorkla men de stora vågorna satte stopp för det!), bad i områdets pool och en promenad längst med floden (the Swan river). Återigen en dag med 40 graders värme. Man behöver inte göra mycket under dagen för att känna sig gank trött och solbränd när kvällen kommer...

Vi har för övrigt köpt en bil (!) som vi har döpt till Krabban. Det är en vit Mazta E200 med trubbig nos och motorn under pasagerarsätet. Micke har hittills kört vårt nya hem enligt vänstertrafikens alla regler. Det är förvirrande ibland och jag är imponerad måste jag säga, själv tänker jag vänta med att prova tills vi kommer ut ur städerna. Istället har jag försökt vara kartläsare med varierande men mest usla resultat, så usla att vi idag fick tanka bilen för första gången efter gårdagens många och långa felkörningar. Det var i och för sig ganska interssant eftersom den går på biogas, lite nytt. (Ang. det dåliga kartläsandet  så har jag varken ursäkter eller förklaringar. Båda mina föräldrar, speciellt den kvinnliga, älskar kartor. Man tänker att man borde fått med sig något hemifrån, men icke!)

Imorgon ska vi åka till IKEA och köpa lite kompletterande delar till vår "Campervan", en madrass t.ex., och kuddar. Efter det kommer det bilder!

Nu är det dags för nattsömn igen i en privat lägenhet, innan det är dags för hostel igen. Inget bättre eller sämre, bara trevlig omväxling. Hej så länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar