1 jan. 2013

Aklimatisering

Dag 3 i Australien. Som tidigare nämnt så har vi lyckats hamna mitt i en värmevåg vilket resulterat i tre dagar ständigt klibbiga kroppar, dag som natt. Mellan 39 och 41 grader mitt på dan, jämfört med -23 i Örebro för bara tre veckor sen. Inte konstigt att kroppen befinner sig i ett dåsigt stadie av chock, vilket inneburit att vi sovit ett par siestor varje dag. Inget att klaga på, skönt att ha den möjligheten!

Lite uppdatering: Vi bor i norra delen av Perth, Northbridge (logiskt!) på ett trevligt hostel med många fläktar Sen igår kväll delar vi rum med två estländare, men dem har vi inte sett så mycket av. Dagarna har bestått av att titta runt och försöka lokalisera oss själva. Vi är också på jakt efter couchsurfare att bo hos och hänga med (för att spara pengar och utöka umgängeskretsen, dock har vi ännu ej tröttnat helt på varandra) samt en bil (för att spendera pengar, ta oss ut på  äventyr och sen få tillbaka pengarna genom att sälja den igen). Det går sådär, men vi är vid gott mod och tänker att det har löst sej om en vecka i alla fall!

Igår spenderade vi en heldag på en av Perths badstränder, City Beach, och trots att vi var var väl insmorda och låg under ett träd hela tiden var vi ändå rosa som räkor när vi kom tillbaka hem... Men det var det värt, sanden var  mjuk och vit och vågarna stoora och blå! Idag har vi lokaliserat en matbutik som har mer humana priser och ett långt bättre utbud jämfört med kina-butikerna vi hittills handlat i. Eftersom vi noggrant för kassabok över våra utgifter är det ett välkommet inslag i vardagen. Dessutom har vi idag promenerat i Kings Park, en 400 hektar stor park med botanisk trädgård och en massa coola växter.

Och visstja, nyårsafton blev lugnare än på länge. Vi lyssnade på en gratiskonsert med ett swingband, som lyckades få hela torget att dansa, och tittade på en nervös jonglör som tappade sina bollar lite för många gånger vilket resulterade i sympatiapplåder. Efter tolvslaget och magnifika fyrverkerier i fjärran, dock dolda bakom ett hus, gick vi hem och sov. Igen.

Gott nytt år till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar