16 feb. 2013

"Hemma"

Hurra! För första gången på två veckor vaknar jag av mig själv istället för att bli väckt av de %!#% australiensiska kråkorna/korparna! Klockan fem någon brukar de annars dra igång med sitt ah-ah-ahhh, eller låta med ett specialgurglande som en blandning av en bebis och en gammal mumlande man, och alltid precis utanför vårt tält. Men på den här delen av campingen verkar de inte hålla till. Istället hör jag olika papegojor och annat kvitter. Mycket trevligare.

Vi har kommit "hem" efter en veckas semester i semestern kan man säga. Som Micke skrev så gav vår bil upp till följd av en oljeläcka för exakt två veckor sen idag. Vi blev bärgade hit till Wodman point holiday park och fick rutiner som bestod av bland annat att äta, spela pingis och bada i poolen, samt titta på TV mitt på dan när det var för varmt för att vara ute. Dessutom med ett kylskåp och andra laddningsmöjligheter än solceller till telefon och surfplatta. Lyx! När bilreparationerna drog ut på tiden bestämde vi oss för att åka till Rottnest island igen eftersom vi bara stannade där en natt sist vi besökte den magnifika ön och har ångrat oss sen dess. Dessutom var det senaste budet att bilen skulle kosta oss ett par månadslöner att laga, och ska vi lägga ut såååå mycket pengar på skitbilen så kan vi ju lika gärna spendera lite till på nöjen resonerade vi. Sagt och gjort, tre tältnätter inbokade blev sex nätter, sen tog det stopp eftersom det är förbokat sen länge på helgerna. Men det blev bra och lagom!:)

På Rottnest bodde vi med en strand runt hörnet, med sand och barr som tältmark (skönt med gräs nu!) och med nya grannar varje natt, trevligt! Vi har snorklat varje dag, olika stränder nästan varje gång. Vi har sett alla möjliga sortes små akvariefiskar, dykt in i fiskstim med större fiskar, tittat på rosa, gula, vita och blå koraller. Sett en bläckfiskliknande sak som låg under en sten, några stora humrar som viftade med antennerna och ett sjölejon (fast då stod vi på land). Vi har ätit lite lyxigre, grillat majskolvar och köpt is så vi kunde använda kylboxen och få kall dryck "the aussi way" (man köper helt enkelt is på påse till sin esky här för att hålla den obligatoriska ölen kall medan man grillar på gasgrillarna som finns att tillgå lite varstans. Easy-peasy.) Vi har träffat några svenskar att prata kulturkrockar med. Vi har räddat ett par grannar från att bli av med allt sitt bröd i en quokka-invasion, de lurviga små krabaterna biter inte hål på tälten men serverar sig gärna så fort tillfälle finns och grannarna hade hål i innertältet. Orutinerat... vi lagade med nål och tråd!

...och så är vi här igen. Det känns lite som att komma hem. I receptionen känner de igen oss och vi nickar lite till några andra "stammisar" som vi känner igen sen tidigare. Om några dagar får vi förhoppningsvis tillbaka Krabban, nylagad med en andrahandsmotor. Och det bästa är att det kommer kosta mindre än hälften så mycket som de först trodde. Snart är vi redo att åka, igen! Om inget annat händer...

1 kommentar:

  1. Härligt ni verkar haft det.....och vilken underbar överaskning med "krabban", billigare än ni tänkt.
    Skönt att höra ifrån er. Kram.

    Svärmorsmamman

    SvaraRadera